Groentetaart met geitenkaas

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties4 personen
Calorieën407,4 kcalVetten27,07 gram
Koolhydraten29,87 gramEiwitten9,72 gram

Ingredienten

  • – 1 bladerdeeg
  • – 2 wortelen
  • – ½ rode paprika
  • – ½ groene paprika
  • – 1 courgette
  • – 300 gram tomatenblokjes
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 100 gram geitenkaas zonder korst
  • – 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • – 35 gram pijnboompitten
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Maak de wortelen schoon en snij in schijfjes. Laat 8 minuten koken.
  2. Verwijder de schil en zaadjes van de paprika’s en snij in blokjes.
  3. Snij de courgette in blokjes.
  4. Snij de tomaten in blokjes. Verwijder wel de meeste pitjes.
  5. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de paprika’s.
  6. Voeg daarna de wortelen en courgette toe samen met de uitgeperste knoflookteentjes.
  7. Voeg de Provençaalse kruiden toe en roer alles goed door elkaar.
  8. Kruid af met peper en zout.
  9. Meng de pijnboompitten door de groenten.
  10. Bekleed een taartvorm met de bladerdeeg en bak blind in de oven.
  11. Stort daarna de groentemengeling in de vorm en leg daarop de geitenkaas.
  12. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 – 25 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *