Hamkroketjes

Recept details

Bereidingstijd210 minuten Porties6 personen
Calorieën242,5 kcalVetten12,94 gram
Koolhydraten16,86 gramEiwitten14,95 gram

Ingredienten

  • – 5 plakjes natuurham
  • – 50 gram gemalen light kaas
  • – 350 ml melk
  • – 2 eieren
  • – 60 gram boter
  • – 60 gram vloeiende bloem
  • – 60 gram paneermeel

Werkwijze

  1. Snij de ham heel fijn.
  2. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Laat even garen en giet dan geleidelijk de melk toe tot er een mooi gebonden saus komt.
  3. Voeg gemalen kaas toe samen met de ham en roer goed.
  4. Kruid af met peper en zout.
  5. Stort het mengsel in een schaal die eerst bedekt is met folie. Strijk de oppervlakte glad en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Klop de eieren los en doe in een diep bord.
  7. Doe de paneermeel in een ander diep bord.
  8. Maak met behulp van lepels bolletjes van de opgesteven saus.
  9. Rol elk bolletje eerst in de paneermeel, daarna in het eiwit en terug in de paneermeel.
  10. Laat de bolletjes terug minimum 30 minuten rusten.
  11. Verwarm de frituur tot 170°C en bak hierin de bolletjes mooi bruin.
  12. Laat ze daarna even uitlekken op keukenpapier en dien op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *