Hammousse met mozzarella

Recept details

Bereidingstijd210 minuten Porties12 personen
Calorieën78,3 kcalVetten3,98 gram
Koolhydraten1,70 gramEiwitten8,16 gram

Ingredienten

  • – 400 gram natuurham
  • – 2 sjalotjes
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 2 takjes rozemarijn
  • – 120 ml room
  • – 2 gelatine blaadjes
  • – 16 mozzarella bolletjes
  • – 4 eetlepels tomatenpesto
  • – 4 eetlepels sherry
  • – 4 eetlepels mayonaise
  • – Cayennepeper

Werkwijze

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Meng de ham met de rozemarijnblaadjes, het uitgeperste knoflookteentje en het gesnipperde sjalotje in een keukenmachine.
  3. Meng met de mayonaise.
  4. Verwarm de sherry in een pannetje en gooi de uitgeknepen gelatineblaadjes erbij.
  5. Klop de room stijf, voeg de sherry toe en de hammousse erbij.
  6. Meng alles goed en kruid af met cayennepeper, zout en peper.
  7. Spuit de mousse in potjes en zet in de koelkast.
  8. Leg net voor het opdienen in ieder potje een half koffielepeltje tomatenpesto met daarop een bolletje mozzarella.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *