Italiaanse kippensoep

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën234,2 kcalVetten10,95 gram
Koolhydraten17,85 gramEiwitten16,05 gram

Ingredienten

  • - 1 eetlepel vloeibare boter
  • - 4 uien
  • - 2 wortelen
  • - 1 prei
  • - 200 gram kipfilet
  • - 1 liter kippenbouillon
  • - 150 gram speltspaghetti ongekookt
  • - 150 ml light room

Werkwijze

  1. Snij de wortelen in plakjes, de prei in ringen en de uien in snippers.
  2. Snij de kipfilet in blokjes.
  3. Smelt de boter in een grote pan en bak hierin de groenten met de kip.
  4. Bak dit ongeveer 5 minuten en roer regelmatig.
  5. Voeg de kippenbouillon toe aan de groenten en kip.
  6. Breng het geheel aan de kook en laat 40 minuten zachtjes koken. Regelmatig roeren.
  7. Breek de spaghetti in kleine stukken van 3 à 4 cm en voeg dit bij de soep. Laat de spaghetti een kwartier meekoken.
  8. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg de light room toe.
  9. Laat de soep nog even warm worden maar niet meer koken.
  10. Verdeel de soep over 4 borden en dien warm op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *