Giet in een kom 160 gram witte bloem en meng tot een zacht deeg verkrijgt.
Bedek met een doek en laat 20 minuten rijzen op een warme plek.
Verwarm de melk met 1 koffielepel suiker en een snuifje zout en los de gist er in op.
Klop 1 volledig ei en 2 eigelen op en giet op het deeg.
Voeg ook 30 gram suiker, 50 gram gesmolten boter en 150 gram bloem toe en meng.
Meng goed tot een homogeen deeg. Dek opnieuw af en laat terug 2 uur rijzen.
Meng het fijngesneden fruit samen met het amandelpoeder, de kaneel, de rest van de boter, de rest van de suiker, de vanillesuiker en de rest van de bloem.
Voeg dit mengsel toe aan het deeg en meng tot een soepele deeg. Maak een bol.
Leg de bol op een bakplaat bedekt met bakpapier en maak er een platter geheel van door even het bakpapier omhoog te houden en het even te laten vallen.
Maak met een mes enkele inkepingen in het deeg en bedek met een vel bakpapier.
Plaats gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Daarna zet u de oven op 140°C en bak u de koek nog 20 minuten verder.
Deze site maakt gebruik van cookies om de surfervaring te optimaliseren en aangenamer te maken. Door deze website te gebruiken stemt u in met onze privacy disclaimer ern ons cookiebeleid.