Kaaspuree

Recept details

Bereidingstijd40 minuten Porties4 personen
Calorieën362,9 kcalVetten17,13 gram
Koolhydraten29,77 gramEiwitten21,83 gram

Ingredienten

  • – 600 gram aardappelen
  • – 100 gram mozzarella
  • – 75 gram ricotta
  • – 125 gram gemalen light kaas
  • – 250 ml light room

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snij de mozzarella in kleine blokjes en meng ze met de ricotta en 100 gram gemalen light kaas.
  3. Warm de room op en laat de kaas erin smelten. Roer goed.
  4. Meng het kaas-roommengsel met de puree en zorg ervoor dat het een smeuïge massa wordt.
  5. Schep de puree in een ingevette ovenschaal en bestrooi het met de rest van de gemalen kaas.
  6. Plaats de schotel gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot er een mooi korstje ontstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *