Kaastaart

Recept details

Bereidingstijd75 minuten Porties10 personen
Calorieën246,2 kcalVetten4,90 gram
Koolhydraten19,84 gramEiwitten9,12 gram

Ingredienten

  • – 1 taartdeeg
  • – 600 gram verse light roomkaas naturel
  • – 3 eieren
  • – 170 gram fijne kristalsuiker
  • – 1 theelepel vanillesuiker
  • – 1 eetlepel citroensap

Werkwijze

  1. Beboter een springvorm en bestrooi met bloem.
  2. Leg er het deeg in met daarop een bakpapier vol bonen, rijst of doperwten en bak blind.
  3. Bak in een voorverwarmde oven van 180°C ongeveer 15 minuten. Haal het bakpapier uit de vorm en laat nog 5 minuten in de oven bakken.
  4. Meng ondertussen de kaas met de kristalsuiker en de vanillesuiker.
  5. Meng het citroensap erdoor.
  6. Doe er één voor één de eieren bij en verdeel het mengsel over de voorgebakken taartbodem en zet terug voor 45 minuten in de oven.
  7. Laat daarna de taart een kwartier afkoelen om dan verder in de koelkast te laten koud worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *