Kabeljauw met mosterdsaus

Recept details

Bereidingstijd25 minuten Porties4 personen
Calorieën373,6 kcalVetten19,25 gram
Koolhydraten10,18 gramEiwitten29,74 gram

Ingredienten

  • – 1750 ml visfond
  • – 250 ml droge, witte wijn
  • – 2 preiwitten
  • – 2 laurierblaadjes
  • – 4 stukken kabeljauwfilet
  • – 30 gram boter
  • – 2 eetlepels mosterd
  • – 250 ml light room
  • – Snuifjes suiker
  • – 1 eetlepel gesnipperde bieslook

Werkwijze

  1. Breng de visfond samen met de witte wijn aan de kook.
  2. Snij ondertussen de prei in stukjes en voeg deze samen met de laurier bij de visfond.
  3. Leg de kabeljauw in de visfond.
  4. Laat de vis gedurende 10 minuten pocheren op een zacht vuurtje.
  5. Neem de kabeljauw daarna uit de visfond en hou het warm.
  6. Zeef de visfond en hou alles.
  7. Smelt de boter nu in een pannetje en voeg de bloem toe.
  8. Blus met 500 ml gezeefde visfond.
  9. Voeg de mosterd en de room toe en kruid af met peper en zout en een snuifje suiker.
  10. Laat 5 minuten inkoken.
  11. Leg de vis en de prei op het bord en overgiet met wat mosterdsaus.
  12. Werk af met wat gesnipperde bieslook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *