Kabeljauw met tomaat en crumble

Recept details

Bereidingstijd50 minuten Porties4 personen
Calorieën252,0 kcalVetten6,92 gram
Koolhydraten13,93 gramEiwitten28,63 gram

Ingredienten

  • - 2 grote sneden brood
  • - 2 eetlepel olijfolie
  • - ½ bundel peterselie
  • - oregano
  • - 5 tomaten
  • - 1 ui
  • - 1 klein potje tomatenpuree
  • - 1 glas droge witte wijn
  • - 600 gram kabeljauw

Werkwijze

  1. Verwijder de korst van het brood en snij het in blokjes en bak ze bruin in olijfolie.
  2. Snij de peterselie grof en voeg deze bij het brood, voeg naar smaak oregano toe.
  3. Kruid eventueel met peper en zout.
  4. Bak alles goed krokant maar pas op dat de peterselie niet aanbakt.
  5. Gooi alles nu in de keukenmachine en mix alles goed fijn.
  6. Snij de tomaat in plakjes en leg 4 plakjes per persoon aan de kant.
  7. Snij de rest van de tomaat in blokjes en versnipper de ui ook fijn.
  8. Stoof de ui in de olie en voeg de tomatenblokjes, witte wijn en de tomatenpuree toe.
  9. Kruid met peper en zout en met de oregano.
  10. Laat het sausje gedurende 10 minuutjes garen onder een deksel.
  11. Vet de ovenschoteltjes in met olijfolie en leg op de bodem wat saus.
  12. Leg hierop de vis met daarop de plakjes tomaat en dek af met de crumble.
  13. Zet het geheel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *