Kalfsstoofpotje

Recept details

Bereidingstijd180 minuten Porties4 personen
Calorieën471,1 kcalVetten16,11 gram
Koolhydraten10,97 gramEiwitten58,17 gram

Ingredienten

  • – 1 kg mager kalfsstoofvlees
  • – 25 gram magere boter
  • – 2 grote uien
  • – 40 gram vloeiende bloem
  • – 300 ml witte wijn
  • – 400 ml kalfsfond
  • – 2 blaadjes laurier
  • – 125 ml kookroom
  • – 2 eetlepels grove mosterd

Werkwijze

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees mooi bruin langs alle kanten.
  3. Schep het vlees uit de pan en fruit hierin de fijngesnipperde ui in het braadvet.
  4. Bestrooi de ui met de bloem en bak alles eventjes.
  5. Schenk de wijn en de fond toe en meng dit goed zodat alle bloem is opgenomen.
  6. Breng terug aan de kook en draai dan het vuur laag.
  7. Leg het vlees samen met de laurierblaadjes in de saus en stoof het kaflsvlees met het deksel op de pan gedurende zeker 1 uur. Roer af en toe en indien het vocht teveel verdampt, giet wat wijn of water erbij.
  8. Voeg 125 ml kookroom toe samen met de mosterd. Roer goed en dien op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *