Kalfsvlees met koolraap

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën445,5 kcalVetten17,49 gram
Koolhydraten41,78 gramEiwitten29,29 gram

Ingredienten

  • – 250 gram speltpasta
  • – 400 gram kalfsgebraad
  • – 250 gram champignons
  • – 2 koolraapjes
  • – 1 sjalot
  • – 1 teentje knoflook
  • – 200 ml kalfsfond
  • – 150 ml light kookroom
  • – 3 eetlepels olijfolie

Werkwijze

  1. Kook de pasta gaar zoals beschreven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snij het kalfsvlees in stukken en kruid ze met peper en zout.
  3. Maak de champignons schoon en snij in stukken.
  4. Snij het sjalotje en het knoflookteentje klein.
  5. Schil de koolraap en snij in blokjes. Laat deze beetgaar worden in kokend water. Giet af en laat uitlekken.
  6. Breng de kalfsfond en de kookroom aan de kook en laat even indikken.
  7. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin het vlees bruin. Haal uit de pan en zet aan de kant.
  8. Verwarm terug 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de champignons samen met de sjalot en de look. Haal uit de pan en zet aan de kant.
  9. Verwarm nu de laatste eetlepel olijfolie en stoof hierin de koolraap even aan. Voeg daarna de groenten en het vlees toe en laat alles mooi gaar en warm worden.
  10. Verdeel de penne over de borden met daarop het vlees en groenten. Werk af met de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *