Kip kerrie

Recept details

Bereidingstijd40 minuten Porties4 personen
Calorieën197,1 kcalVetten4,19 gram
Koolhydraten9,37 gramEiwitten30,11 gram

Ingredienten

  • – 4 kipfilets
  • – 1 ui
  • – 2 knoflookteentjes
  • – 1 groene paprika
  • – 1 rode paprika
  • – 2 kippenbouillonblokjes
  • – 4 schijven ananas
  • – 1 eetlepel kerriepoeder
  • – 1 theelepel chilipoeder
  • – 2 eetlepels vloeiende bloem
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Meng 1 liter water met de bouillonblokjes. Breng aan de kook en draai het vuur minder en pocheer de kip hierin gaar.
  2. Haal de kipfilets uit de bouillon en leg aan de kant en hou warm.
  3. Snij de ui in snippers en de pers de look uit.
  4. Verwarm de olijfolie in een kom en fruit hierin de ui en de look.
  5. Snij de paprika in blokjes en voeg deze toe samen met de kerriepoeder en de chilipoedeer.
  6. Voeg de bloem toe en roer alles goed.
  7. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer net zo lang tot er een mooie gebonden saus ontstaat.
  8. Snij de kip in stukken en voeg dit samen met de ananasblokjes bij de saus.
  9. Breng op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *