Kip met groenten in tomatensaus

Recept details

Bereidingstijd40 minuten Porties4 personen
Calorieën267,8 kcalVetten4,37 gram
Koolhydraten22,21 gramEiwitten34,38 gram

Ingredienten

  • – 200 gram rijst
  • – 500 gram kipfilet
  • – 2 rode paprika’s
  • – 1 grote rode ui
  • – 3 stengels selder
  • – 250 gram champignons
  • – 1 blik tomatenblokjes
  • – 3 teentjes knoflook
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 1 theelepel paprikapoeder

Werkwijze

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat beschreven.
  2. Maak de kipfilet schoon en meng dit met de paprikapoeder en de uitgeperste look.
  3. Laat even rusten in de koelkast en snij ondertussen de rode ui, de selder en de paprika’s in grote stukken.
  4. Pel de champignons en snij ze in vieren.
  5. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de kipfilet langs beide kanten bruin.
  6. Voeg daarna de groenten toe en zet het deksel op de pan en laat dit 10 tot 15 minuten sudderen. Af en toe eens roeren.
  7. Giet de tomatenblokjes erbij en laat dit nog enkele minuten mee verwarmen.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer warm met de rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *