Kip-pastaschotel

Recept details

Bereidingstijd55 minuten Porties6 personen
Calorieën485,0 kcalVetten23,01 gram
Koolhydraten37,98 gramEiwitten29,99 gram

Ingredienten

  • – 400 gram kipfilets
  • – 250 gram speltpasta
  • – 2 eetlepels olijfolie
  • – 2 uien
  • – 2 wortelen
  • – 5 fijne plakjes spek
  • – 2 courgettes
  • – 400 gram tomatensoep uit blik
  • – 90 gram zure room
  • – 150 gram geraspte cheddar

Werkwijze

  1. Kook de pasta beetgaar zoals beschreven op de verpakking. Laat uitlekken.
  2. Snij de kipfilet in blokjes. Snij het spek in reepjes.
  3. Snipper de ui fijn, de wortel en courgette in plakjes.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de kipfilet mooi bruin.
  5. Laat hem uitlekken en bak in dezelfde pan de ui, wortel en courgette beetgaar.
  6. Voeg daarna het spek toe en bak even mee.
  7. Giet de inhoud van de tomatensoep in de pan en schenk nog eventueel zoals beschreven op de verpakking een blik water toe.
  8. Laat dit een kleine tien minuutjes sudderen.
  9. Meng de pasta, kip, tomatenmengsel en de zure room door elkaar en kruid af met peper en zout.
  10. Strooi de gemalen cheddar over de schotel en zet gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *