Kip teriyaki

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën385,5 kcalVetten5,55 gram
Koolhydraten52,97 gramEiwitten29,16 gram

Ingredienten

  • - 4 kipfilets
  • - 3 eetlepels teriyaki of sojasaus
  • - 200 gram mihoen
  • - 3 pijpajuintjes
  • - 1 rode paprika
  • - 1 groene paprika
  • - 1 gele parprika
  • - 3 wortelen
  • - 250 gram champignons
  • - 2 eetlepels “magere” bakstof

Werkwijze

  1. Maak de kipfilets schoon en besprenkel ze met de teriyaki of sojasaus en laat een half uurtje marineren.
  2. Verwarm 1 eetlepel in een pan en bak hierin de kipfilet krokant gaar.
  3. Maak de paprika’s schoon en snij in reepjes.
  4. Snij de wortel in fijne reepjes.
  5. Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
  6. Snij de pijpajuintjes in ringetjes.
  7. Verwarm 1 eetlepel bakstof in een pan en bak hierin de paprika’s, champignons en wortelen beetgaar.
  8. Kook de mihoen zoals beschreven op de verpakking. Giet af en meng ze onder de groenten.
  9. Verdeel de groenten met mihoen over de borden en verdeel hierover de pijpajuintjes.
  10. Leg de kipfilet naast de groenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *