Kipblanket

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën419,3 kcalVetten21,52 gram
Koolhydraten7,25 gramEiwitten48,58 gram

Ingredienten

  • - 500 gram kipfilet
  • - 300 gram gehakt
  • - 250 gram champignons
  • - 2 eetlepels olijfolie
  • - 1 ui
  • - 2 bundels prei
  • - 250 ml light kookroom
  • - 100 ml magere melk
  • - Kerriepoeder
  • - Paprikapoeder
  • - Cayennepeper

Werkwijze

  1. Snij de kipfilet in blokjes van 2 x 2 cm en kruid ze met de paprikapoeder en cayennepeper.
  2. Maak van het gehakt kleine balletjes en kook ze gaar in water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de gesnipperde ui.
  4. Voeg daarna de kip toe en braad deze mooi bruin aan alle kanten.
  5. Snij de prei in ringen en de champignons in schijfjes en voeg ze bij de kip tot ze beetgaar zijn.
  6. Meng de room met de melk en voeg daarbij de kerriepoeder. Giet dit in de wok.
  7. Laat dit goed warm worden en voeg daarna de gehaktballetjes toe.
  8. Laat dit verder sudderen en kruid af met peper en zout.
  9. Dien warm op met wat pasta.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *