Kipfilet met camembert

Recept details

Bereidingstijd20 minuten Porties4 personen
Calorieën301,9 kcalVetten9,83 gram
Koolhydraten4,60 gramEiwitten43,63 gram

Ingredienten

  • – 4 kipfilets
  • – 4 sneetjes camembert
  • – 120 ml droge witte wijn
  • – ½ kippenbouillonblokje
  • – 2 eetlepels boter
  • – 2 eetlepels instantsausbinder
  • – paprikapoeder

Werkwijze

  1. Druk de kipfilets plat en leg op één helft enkele plakjes camembert.
  2. Vouw dicht en zet ze vast met prikkers.
  3. Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  4. Verwarm de boter in een pan en bak de kipfilets bruin aan beide kanten.
  5. Blus met de witte wijn en dek de pan af.
  6. Laat ze gedurende 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  7. Haal het vlees uit de pan en doe er het kippenbouillonblokje bij samen met 200 ml water.
  8. Breng aan de kook en strooi al roerend de instantsausbinder toe.
  9. Roer tot de saus goed gebonden is.
  10. Verdeel de kip over borden en werk af met de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *