Kippenlasagne

Recept details

Bereidingstijd70 minuten Porties8 personen
Calorieën339,1 kcalVetten9,13 gram
Koolhydraten25,03 gramEiwitten35,77 gram

Ingredienten

  • – 500 gram kippengehakt
  • – 500 gram kipfilet
  • – 800 ml magere melk
  • – 40 gram vloeiende bloem
  • – 40 gram boter
  • – 1 blokje kippenbouillon
  • – 500 ml tomatensaus naar keuze
  • – 12 lasagnebladen
  • – 100 gram gemalen light kaas

Werkwijze

  1. Maak een bechamelsaus van de bloem, boter en de melk. Doe het kippenbouillonblokje erin en laat dit oplossen. Roer goed.
  2. Snij de kipfilet in blokjes, kruid met kipkruiden en bak die bruin in een pan.
  3. Bak het kippengehakt in een pan en voeg nadien de tomatensaus erbij.
  4. Giet wat bechamelsaus in een ovenschotel en leg daarop lasagnebladen. Giet de helft van het gehakt erop, dan een laag lasagnebladen en daarna de rest van het gehakt.
  5. Dek af met de lasagnebladen.
  6. Giet daarop de helft van de kipblokjes, een laag lasagnebladen, daarna de rest van de kipblokjes. Werk af met een laag lasagnebladen en overgiet dit met de bechamelsaus.
  7. Strooi de gemalen kaas over de schotel en zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *