Kipreepjes met mosterdsaus en druiven

Recept details

Bereidingstijd20 minuten Porties8 personen
Calorieën132,1 kcalVetten7,13 gram
Koolhydraten4,43 gramEiwitten12,57 gram

Ingredienten

  • - 250 ml light room
  • - 2 eetlepels grove mosterd
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 2 eetlepels fijngesnipperde bieslook
  • - 400 gram kipfilet
  • - 20 stuks pitloze witte of blauwe druiven

Werkwijze

  1. Snij de kipfilet in reepjes en halveer de druiven.
  2. Roer de room, mosterd, uitgeperste knoflook en bieslook door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Giet in een kannetje en zet dit afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  3. Leg de repen kip en druiven in een schotel en zet het op tafel samen met het kannetje met de mosterdsaus.
  4. Verhit wat olie in een gourmetpannetje en leg hierin de kip en druiven. Laat ze even aanbakken.
  5. Giet daarna wat saus bij de kip en laat alles nog eens 3 minuten sudderen tot de kip volledig gaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *