Klassieke cheeseburger met barbecuekruiden

Recept details

Bereidingstijd20 minuten Porties4 personen
Calorieën467,4 kcalVetten23,93 gram
Koolhydraten24,60 gramEiwitten38,52 gram

Ingredienten

  • – 450 gram rundersgehakt
  • – 150 gram varkensgehakt
  • – 4 plakjes cheddar
  • – 4 hamburgerbroodjes

Kruidenmengeling:

  • – 1 theelepel grof zeezout
  • – ½ theelepel chilipoeder
  • – ½ theelepel bruine suiker
  • – ½ theelepel knoflookpoeder
  • – ½ theelepel paprikapoeder
  • – ¼ theelepel selderijzaad
  • – ¼ theelepel gemalen komijn
  • – ½ theelepel versgemalen zwarte peper

Werkwijze

  1. Vermeng het gehakt door elkaar.
  2. Meng alle kruiden in een potje en verdeel dit over het gehakt. Kneed de kruiden door het gehakt.
  3. Maak 4 even grote platte schijven en maak een kuiltje in het midden van de hamburgers met de vingers.
  4. Verwarm de barbecue en bak hierop de hamburgers aan beide kanten bruin.
  5. Leg een plak kaas op de hamburger en laat deze wat smelten.
  6. Snij de broodjes door en grill de binnenkant van de broodjes op de barbecue.
  7. Leg de hamburger met de kaas op de onderkant van de broodjes en werk af met de andere helft van de broodjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *