Knolselderroomsoep

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën376,8 kcalVetten24,28 gram
Koolhydraten22,54 gramEiwitten15,83 gram

Ingredienten

  • – 2 preiwitten
  • – 1 knolselder
  • – 2 uien
  • – 2 sneden brood
  • – 2 liter kippenbouillon
  • – 1 snede ham van 0,5 cm
  • – 250 ml room light
  • – 2 eetlepels peterselie
  • – 4 eetlepels olijfolie

Werkwijze

  1. Schil de knolselder en snij in stukjes.
  2. Maak de ui en de prei schoon en snij ook deze in stukjes.
  3. Giet de kippenbouillon in een soepkom samen met de knolselder, prei en uit.
  4. Laat alles aan de kook komen en laat even goed doorkoken.
  5. Mix de soep en voeg de room toe.
  6. Rooster het brood en snij in kleine stukjes.
  7. Snij de ham in kleine blokjes.
  8. Meng de peterselie met de olijfolie en mix dit goed.
  9. Kruid de soep met peper en zout, verdeel over de kommetje en werk af met de broodstukjes, ham en peterseliesaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *