Knolseldersoepje met Sint-Jacobsvrucht en crumble

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties8 personen
Calorieën69,0 kcalVetten3,59 gram
Koolhydraten5,24 gramEiwitten3,59 gram

Ingredienten

  • – 1/4 knolselder
  • – 1 kleine aardappel
  • – 1 kleine ui
  • – 1 preiwit
  • – 10 gram boter
  • – 1/2 bloedworst
  • – 1 kippenbouillonblokje
  • – 50 ml light room
  • – 10 gram panko
  • – 8 Sint-Jacobsvruchten
  • – 1 koffielepel citroensap

Werkwijze

  1. Maak de groenten schoon en snij in stukken.
  2. Verwarm de helft van de boter in een kom en fruit hierin de ui, knolselder, aardappel en prei.
  3. Voeg 320 ml water toe samen met de bouillonblokjes.
  4. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken, mix en zeef daarna de soep.
  5. Voeg room toe en kruid af met het citroensap, peper en zout.
  6. Verwijder het velletje van de bloedworst en bak het vlees samen met de panko in een pan tot het mooi droog is. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
  7. Dep de Sint-Jacobsschelpen af, kruid met peper en zout.
  8. Verwarm de rest van de boter in een pan. Bak de vis aan beide kanten heel even, ongeveer 1,5 minuut per kant.
  9. Verdeel de soep over de kommetjes, leg daarin de vruchten en werk af met de crumble van bloedworst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *