Kokos-maissoep

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën294,7 kcalVetten16,41 gram
Koolhydraten32,11 gramEiwitten6,18 gram

Ingredienten

  • – 1 eetlepel magere vetstof
  • – 1 ui
  • – 1 teentje knoflook
  • – gemberpoeder
  • – 1 eetlepel bloem
  • – 500 gram maïs
  • – 1 rode paprika
  • – 700 ml kippenbouillon van blokjes
  • – 300 ml kokosmelk
  • – 2 lente-uitjes

Werkwijze

  1. Snij de ui in snippers en de rode paprika in blokjes.
  2. Verwarm de vetstof in een kom en fruit hierin de ui samen met het uitgeperst knoflookteentje.
  3. Voeg wat gemberkruiden toe en roer goed.
  4. Roer de bloem erdoor en laat even binden.
  5. Schenk de bouillon toe, samen met de kokosroom en de paprikablokjes.
  6. Laat aan de kook komen en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
  7. Pureer de soep met de mixer en zeef hem zodat alle schillen van paprika en maïs uit de soep verdwijnen.
  8. Kruid af met peper en zout.
  9. Verdeel de soep over de kommetjes
  10. Snij de lente-uitjes in ringetjes en verdeel ze over de kommen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *