Snij de kipfilet in kleine stukken en breng ze samen met de geschilde aardappelblokjes aan de kook in 1 liter water met het bouillonblokje.
Giet de aardappelen en de kipfilet af maar hou het kookvocht !!! Zet de aardappelen en de kip even aan de kant.
Snij de ui in grove stukken, net zoals de paprika.
Verwijder eventueel de pitjes uit de tomaat en snij deze ook in grote stukken.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg nadien de tomaat en de paprika toe samen met de melk.
Schenk alle kookvocht van de aardappelen en de kip bij de groenten samen met de gezeefde tomaten. Laat dit ongeveer 10 minuutjes op een laag vuurtje koken.
Pureer het daarna met een staafmixer en doe dan de aardappelen, kip en erwten bij de soep en laat even goed doorkoken.
Voeg op het laatst de room toe en warm op. Serveer hierbij een warm broodje.
Deze site maakt gebruik van cookies om de surfervaring te optimaliseren en aangenamer te maken. Door deze website te gebruiken stemt u in met onze privacy disclaimer ern ons cookiebeleid.