Macaroni met kalkoen en kaas

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties8 personen
Calorieën302,4 kcalVetten7,46 gram
Koolhydraten31,40 gramEiwitten22,85 gram

Ingredienten

  • 1 ui
  • – 1,5 dl kippenbouillon
  • – 30 gram margarine
  • – 40 gram bloem
  • – 300 ml melk
  • – 150 gram gemalen light kaas
  • – 1 theelepel mosterdkruiden
  • – 150 gram speltpasta
  • – 400 gram kalkoenfilet
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 3 stevige tomaten

Werkwijze

  1. Kook de macaroni gaar zoals beschreven op de verpakking. Laat goed uitlekken.
  2. Maak de kalkoenfilet schoon, snij hem in blokjes en bak hem goudbruin in olijfolie.
  3. Breng de bouillon aan de kook samen met de gesnipperde ui.
  4. Laat het geheel 5 tot 6 minuten koken tot de bouillon is ingedikt en de ui glazig is.
  5. Smelt de boter in een kom, voeg de bloem toe en roer heel goed.
  6. Voeg de melk toe en maak er een gladde saus van.
  7. Neem de pan van het vuur en voeg 100 gram gemalen kaas, mosterdkruiden, de gebakken kip en het ui-mengsel toe.
  8. Schep de macaroni door de saus en schep het geheel in een ovenschaal.
  9. Snij de tomaat in plakjes en leg deze bovenaan de ovenschotel.
  10. Werk af met de rest van de gemalen kaas en zet de schotel in de oven van 200°C tot de kaas gesmolten is en een bruin laagje is gevormd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *