Mandarijncrème

Recept details

Bereidingstijd65 minuten Porties4 personen
Calorieën137,8 kcalVetten4,20 gram
Koolhydraten15,30 gramEiwitten5,66 gram

Ingredienten

  • - 10 mandarijnen
  • - 1 citroen
  • - 1 sinaasappel
  • - 3 eieren
  • - 10 gram zoetstof
  • - 1 eetlepel maïzena
  • - 100 ml witte wijn
  • - 1 zakje vanillesuiker

Werkwijze

  1. Verwijder met een dunschiller de schil van 2 mandarijnen en snij deze zeer klein.
  2. Pers de andere 8 mandarijnen uit samen met de citroen en de sinaasappel.
  3. Splits de eieren en roer de eidooiers met de zoetstof schuimend.
  4. Klop de eiwitten stijf.
  5. Meng de maïzena, witte wijn, vanillesuiker, de mandarijnschil en het vruchtensap samen en voeg dit alles bij de eidooiers.
  6. Breng dit samen aan de kook terwijl je voortdurend roert.
  7. Voeg dan, al omscheppend, het geklopte eiwit aan de hete vla toe.
  8. Doe de crème in een grote schaal of in aparte potjes en laat het koud worden.
  9. Pel de laatste mandarijntjes en verdeel ze in partjes om de potjes daarmee te garneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *