Mexicaanse maaltijdsoep

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën163,3 kcalVetten0,91 gram
Koolhydraten26,35 gramEiwitten11,94 gram

Ingredienten

  • – 1 rode ui
  • – 2 rode paprika’s
  • – 6 tomaten
  • – 1 blikje kidneybonen
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 1 liter water
  • – 3 bouillonblokjes
  • – 2 theelepels tacokruiden
  • – 2 theelepels chilipoeder
  • – 1 theelepel paprikapoeder
  • – 100 gram maïskorrels

Werkwijze

  1. Snij de ui in ringen.
  2. Maak de paprika’s schoon door de zaadlijsten te verwijderen en snij deze in stukken.
  3. Snij de tomaten in blokjes na de meeste pitten te hebben verwijderd.
  4. Breng het water aan de kook samen met de groenten, de bouillonblokjes en de kruiden.
  5. Kook de soep gedurende 10 minuten zachtjes door.
  6. Mix de soep nu goed dooreen zodat je een gebonden soep bekomt.
  7. Doe nu de uitgelekte bonen bij de soep en laat ze nog 5 minuten meekoken.
  8. Laat de maïskorrels uitlekken en doe ze bij de soep. Laat ze nog even mee opwarmen.
  9. Verdeel de soep over de borden en dien heet op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *