Mexicaanse quiche

Recept details

Bereidingstijd75 minuten Porties4 personen
Calorieën650,9 kcalVetten40,29 gram
Koolhydraten36,62 gramEiwitten33,37 gram

Ingredienten

  • – 1 bladerdeeg
  • – 1 ui
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 500 gram gehakt
  • – 1 verse rode peper
  • – 2 eetlepels tomatenpuree
  • – Cayennepeper
  • – 1 theelepel komijnzaad
  • – 1 rode paprika
  • – 2 tomaten
  • – 1 eetlepel gehakte peterselie
  • – 200 gram maïskorrels
  • – 1 opgeklopt eiwit
  • – 150 ml light room
  • – 3 eidooiers

Werkwijze

  1. Beboter een taartschotel en leg daarin het bladerdeeg. Leg op het bladerdeeg een bakpapier met daarop bonen, rijst of doperwten en bak blind.
  2. Bak in een voorverwarmde oven van 200°C tot de rand bruin begint te zien. Haal het bakpapier uit de vorm en laat nog 5 minuten in de oven bakken.
  3. Snij de ui en de knoflook in kleine stukjes.
  4. Snij de peper overlangs, haal de pitjes eruit en snij ook in kleine stukjes.
  5. Bak het gehakt in een droge koekenpan. Voeg de ui, look, peper en de tomatenpuree bij en laat even kort meebakken.
  6. Kruid met peper, zout, cayennepeper en komijnpoeder.
  7. Maak de paprika schoon en snij in fijne reepjes.
  8. Ontpit en ontvel de tomaten en snij in blokjes.
  9. Meng het gehaktmengsel met de paprika, maïs, tomaten en peterselie.
  10. Meng de room met de eidooiers.
  11. Vul de bladerdeeg met het gehaktmengsel en giet daarover het roommengsel.
  12. Verwarm de oven voor op 200°C.
  13. Dek de quiche af met de boterpapier en zet deze in de oven op het onderste rooster gedurende 15 minuten.
  14. Verwijder het papier en laat de quiche in 25 minuten afbakken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *