Mexicaanse rijstkoeken

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën295,0 kcalVetten19,65 gram
Koolhydraten20,23 gramEiwitten8,53 gram

Ingredienten

  • – 125 gram zilvervliesrijst
  • – ½ rode paprika
  • – 1 lente-uitje
  • – 75 gram maïskorrels
  • – ½ theelepel tabasco
  • – 2 eieren
  • – 50 gram geraspte cheddar
  • – Arachideolie

Werkwijze

  1. Kook de rijst gaar zoals beschreven op de verpakking. Giet deze af en laat afkoelen.
  2. Snij de paprika in kleine blokjes en het lente-uitje in kleine ringetjes.
  3. Meng de paprika, lente-ui, maïs, tabasco, eieren en de kaas door de gare rijst.
  4. Kruid af met peper en zout.
  5. Verwarm wat arachideolie in een pan en schep een bergje gemengde rijst in de pan.
  6. Druk even plat met een lepel en bak ze goudbruin aan beide kanten.
  7. Serveer ze warm samen met een salade en eventueel wat mager vlees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *