Mueslipannenkoeken met verschillende zaadjes

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties15 stuks
Calorieën181,7 kcalVetten9,07 gram
Koolhydraten19,65 gramEiwitten4,52 gram

Ingredienten

  • – 250 ml rijstmelk
  • – 75 gram heldere honing
  • – 50 gram boter
  • – 4 eieren
  • – 150 gram havermout
  • – 50 gram speltbloem
  • – 50 gram havervlokken
  • – 8 eetlepels rozijnen
  • – Een snuifje zeezout
  • – Extra vetstof
  • – 4 eetlepels zaden (lijnzaad, maanzaad, … )

Werkwijze

  1. Week de rozijnen in wat water.
  2. Meng de rijstmelk met 250 ml water, de honing, de boter en een snuifje zeezout.
  3. Verwarm op een zacht vuurtje tot de honing en de boter gesmolten is.
  4. Klop de eieren luchtig tot ze bijna wit zijn en voeg ze eraan toe.
  5. Meng de havermout, de bloem, de havervlokken, de rozijntjes en de verschillende zaadjes door het beslag.
  6. Vet een koekenpan licht in met vetstof en warm op.
  7. Doe beslag in de pan en bak hierin de pannenkoeken mooi bruin aan beide kanten.
  8. Dien warm op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *