Nasi met ham en garnalen

Recept details

Bereidingstijd40 minuten Porties4 personen
Calorieën479,1 kcalVetten15,63 gram
Koolhydraten52,82 gramEiwitten32,55 gram

Ingredienten

  • – 250 gram bakrijst
  • – 200 gram magere hamreepjes
  • – 150 gram roze garnalen
  • – 4 eieren
  • – 3 eetlepels zonnebloemolie
  • – 300 gram gesneden soepgroente
  • – 100 gram sojascheuten
  • – 1 ui
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 1 theelepel sambal
  • – 2 eetlepels ketjap

Werkwijze

  1. Kook de rijst gaar zoals beschreven op de verpakking. Laat het van te voren uitdampen en wat afkoelen.
  2. Verwarm een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin een roerei met alle eieren.
  3. Neem het roerei uit de pan en zet ook aan de kant.
  4. Snij de ui in snippers en fruit deze in de 2 overige eetlepels zonnebloemolie.
  5. Pers de knoflook erboven uit en voeg ook de soepgroenten toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Laat een kleine 5 minuten bakken en voeg dan geleidelijk de rijst toe. Telkens roeren tot de gehele massa goed warm en opgebakken is.
  7. Voeg nu de hamreepjes, de garnalen, sojascheuten, roerei, sambal en ketjap toe en meng alles goed onder elkaar.
  8. Verdeel alles over 4 borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *