Omelet met aardappel, ui en salami

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën242,2 kcalVetten14,99 gram
Koolhydraten9,03 gramEiwitten17,85 gram

Ingredienten

  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 2 grote aardappelen
  • – 2 uien
  • – 6 eieren
  • – 50 gram salami
  • – Paprikapoeder
  • – 50 gram gemalen light kaas

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze even gaar in wat water.
  2. Snij de ui in ringen en de salami in blokjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de aardappelen en de uien.
  4. Zet het deksel op de pan en bak de aardappelen gedurende 5 minuten. Af en toe roeren.
  5. Voeg de salami toe en roer alles door elkaar.
  6. Klop de 6 eieren los en kruid ze met wat paprikapoeder, peper en zout.
  7. Voeg de eieren nu bij de aardappelen en zet het deksel op de pan.
  8. Laat de omelet goed gaar worden aan de onderkant.
  9. Strooi de kaas over de omelet en zet ze even onder een warme grill zodat ook de bovenkant kan garen.
  10. Heb je geen grill, dan zet je terug het deksel op de pan. Pas op met aanbakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *