Ovenschotel met witlof en gehakt

Recept details

Bereidingstijd55 minuten Porties4 personen
Calorieën635,0 kcalVetten37,04 gram
Koolhydraten33,08 gramEiwitten42,56 gram

Ingredienten

  • – 500 gram witlof
  • – 500 gram aardappelen
  • – 500 gram gehakt
  • – 200 ml halfvolle melk
  • – 50 gram boter
  • – 40 gram vloeiende bloem
  • – 150 gram gemalen light kaas
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Kook de aardappelen gaar in wat gezouten water. Laat deze wat afkoelen en snij ze daarna in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  2. Snij de witlof in stukjes en verwijder de harde kern.
  3. Verwarm 10 gram boter in een kom en bak hierin kort het witlof.
  4. Kruid het witlof met peper en zout en voeg de melk toe. Laat dit stoven op een zacht vuurtje.
  5. Giet daarna het witlof af maar behoud het stoofvocht.
  6. Neem een antiaanbaklaag en bak hierin het gehakt mooi rul.
  7. Kruid eventueel met wat peper en zout en leg dit onderaan in een ovenschotel.
  8. Verspreid hierop het witlof en dek af met de aardappelschijfjes.
  9. Maak een saus van de 40 gram boter met de 40 gram vloeiende bloem en het kookvocht. Indien je wat vocht te kort komt, voeg je wat extra melk toe.
  10. Roer door de saus 100 gram gemalen kaas door.
  11. Giet dit over de ovenschotel en werk af met de rest van de gemalen kaas.
  12. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *