Paëlla op een andere manier

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën344,4 kcalVetten3,81 gram
Koolhydraten20,21 gramEiwitten28,95 gram

Ingredienten

  • – 200 gram gele rijst
  • – 400 gram kipfilet
  • – 1 ui
  • – 1 wortel
  • – 1 gele paprika
  • – 1 bakje champignons
  • – 50 gram rozijnen
  • – 1 banaan
  • – 2 kippenbouillonblokjes
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 1 eetlepel kerriepoeder

Werkwijze

  1. Kook de gele rijst zoals beschreven op de verpakking.
  2. Snij de ui in snippers, de wortel in plakjes, de gele paprika in reepjes en de champignons in blokjes.
  3. Maak de kipfilet schoon, snij hem in kleine blokjes en bak hem mooi goudbruin in de olijfolie.
  4. Voeg de ui toe tot dat hij glazig is en voeg dan de rest van de groenten toe: paprika, wortel en champignons.
  5. Voeg de kerriepoeder ook toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Giet een kopje water samen met de kippenbouillonblokjes bij de groenten en kip en alles pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  7. Voeg nu de rozijnen toe en laat ze even mee verwarmen.
  8. Schep de gele rijst er nu doorheen en als laatste de banaan in plakjes.
  9. Serveer direct van wanneer de banaan warm is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *