Pannenkoeken met ricotta

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties8 personen
Calorieën255,5 kcalVetten7,29 gram
Koolhydraten12,25 gramEiwitten10,99 gram

Ingredienten

  • – deeg voor ong. 8 pannenkoeken
  • – 40 gram rozijnen
  • – 1 eetlepel rum
  • – 2 eieren
  • – 250 gram ricotta
  • – 50 gram bloemsuiker
  • – sap van 1 citroen
  • – 1 zakje vanillesuiker
  • – wat bloemsuiker voor versiering

Werkwijze

  1. Bak 8 pannenkoeken met zelfgemaakte deeg of met een kant-en-klare verpakking. Hou ze warm.
  2. Week 40 gram rozijnen in 1 eetlepel rum. Heb je geen rum dan week je ze even in wat water.
  3. Scheid de 2 eieren.
  4. Meng de dooiers met de ricotta, de bloemsuiker en het citroensap.
  5. Roer alles goed door elkaar.
  6. Voeg de rozijnen toe, meng alles en zet aan de kant.
  7. Voeg de vanillesuiker bij de eiwitten en klop deze stijf.
  8. Spatel de opgeklopte eiwit onder de crème van eidooier en ricotta.
  9. Leg een pannenkoek voor je en leg er wat mengsel op en rol dicht.
  10. Vul alle pannenkoeken en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  11. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 tot 20 minuten.
  12. Leg de pannenkoeken op een bord en versier ze met de bloemsuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *