Paprikapopcorn

Recept details

Bereidingstijd75 minuten Porties10 personen
Calorieën124,9 kcalVetten6,87 gram
Koolhydraten14,26 gramEiwitten0,92 gram

Ingredienten

  • – 100 gram maïs voor popcorn
  • – 100 ml honing
  • – 60 gram boter
  • – Snuifje zout
  • – 4 eetlepels paprikapoeder
  • – Maïskiemolie

Werkwijze

  1. Doe een fijn laagje maiskiemolie in een pan en laat goed heet worden.
  2. Doe er de maïs bij en zet het deksel op de pan en laat de maïs open poffen.
  3. Verwarm de oven voor op 135°C.
  4. Leg de popcorn op een bakplaat.
  5. Meng de honing met de boter, paprikapoeder en het zout in een pan.
  6. Breng aan de kook en laat 5 minuten al roerend doorkoken.
  7. Haal van het vuur en meng met de popcorn tot dat alle popcorn bedekt is.
  8. Zet 1 uur in de oven en roer elk kwartier even om.
  9. Laat afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *