Paprikasoep met mascarpone en pesto

Recept details

Bereidingstijd25 minuten Porties4 personen
Calorieën246,3 kcalVetten20,41 gram
Koolhydraten8,39 gramEiwitten4,06 gram

Ingredienten

  • – 5 gele paprika’s
  • – 1 ui
  • – 1 teentje knoflook
  • – 1 koffielepel tijmblaadjes
  • – Enkele blaadjes basilicum
  • – 125 gram mascarpone
  • – 2 kippenbouillonblokjes
  • – 2 eetlepels rode pesto
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Maak de paprika’s schoon. Verwijder met een dunschiller de meeste schil. Verwijder de zaadlijsten en snij in stukken. (600 gram nodig).
  2. Snij de ui in stukken.
  3. Verhit de olijfolie in een kom en stoof de ui, uitgeperste look en paprika glazig.
  4. Doe de tijmblaadjes erbij en voeg de kippenbouillonblokjes toe, samen met 1 liter water.
  5. Breng aan de kook en laat 15 minuten lichtjes doorkoken.
  6. Haal de pan van het vuur voeg de mascarpone toe en mix alles goed.
  7. Roer daarna de pesto door de soep en mix nog eens.
  8. Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met wat mascarpone, pesto en basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *