Pasta met een sausje van tomatenpesto

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën532,7 kcalVetten29,03 gram
Koolhydraten30,53 gramEiwitten32,49 gram

Ingredienten

  • – 400 gram speltpasta
  • – 400 gram kipfilet
  • – 4 wortelen
  • – 2 uien
  • – 250 gram champignons
  • – 100 gram mascarpone
  • – 4 eetlepels sherry
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 4 eetlepels tomatenpesto
  • – 200 ml light kookroom

Werkwijze

  1. Kook de tagliatelle gaar zoals beschreven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  2. Schil en snij de wortelen in plakjes. Laat ze even beetgaar koken in wat water. Giet af en laat ook uitlekken.
  3. Snij de champignons in stukken en schil de ui en snij in blokjes.
  4. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de uien.
  5. Snij de kipfilet in blokjes. Kruid ze met kipkruiden en voeg ze bij de ui. Laat mooi bruin bakken.
  6. Voeg de champignons toe en laat ook gaar worden.
  7. Roer daarna de wortelen erbij.
  8. Blus dit alles met de sherry en voeg daarna de mascarpone, tomatenpesto en room toe en roer alles goed door elkaar.
  9. Laat even inkoken en kruid af met peper en zout.
  10. Verdeel de pasta over 4 kommetjes en giet de saus erop. Dien warm op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *