Pasta met erwten

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën516,6 kcalVetten22,72 gram
Koolhydraten42,39 gramEiwitten33,08 gram

Ingredienten

  • – 250 gram speltpasta
  • – 300 gram kipfilet
  • – 200 gram erwten
  • – 1 ui
  • – 300 ml light room
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 50 gram Parmezaanse kaas

Werkwijze

  1. Maak de ui schoon en snij in snippers.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan en stoof hem gedurende 5 minuten tot dat dit mooi glazig is zonder echt te kleuren.
  3. Kook de pasta beetgaar in een grote kom met water beschreven zoals op de verpakking. Giet daarna af en laat goed uitlekken.
  4. Snij de kipfilet in kleine blokjes en kruid eventueel met kipkruiden.
  5. Voeg de kipfilet bij de ui en laat ze mooi bruin worden.
  6. Voeg de room toe. Kruid met peper en laat de saus zachtjes pruttelen.
  7. Voeg daarna de erwtjes toe en laat ze goed opwarmen.
  8. Laat alles goed doorkoken zodat de saus ook wat indikt.
  9. Voeg daarna de Parmezaanse kaas toe bij de saus, laat het oplossen in de saus.
  10. Verdeel de pasta over de borden en werk alle borden af met de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *