Pasta met kip en champignons in wijnsaus

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën534,8 kcalVetten28,45 gram
Koolhydraten25,46 gramEiwitten35,75 gram

Ingredienten

  • – 250 gram speltpasta
  • – 4 stukken kipfilet
  • – 125 gram spekblokjes
  • – 250 ml light kookroom
  • – 6 stuks pijpajuintjes
  • – 500 gram champignons
  • – 4 teentjes knoflook
  • – 200 ml witte wijn
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
  2. Verwarm de olijfolie in een wok, snij de kipfilet in kleine blokjes en bak hem mooi bruin in de wok.
  3. Snij de pijpajuintjes in kleine stukjes en snij de champignons in vieren.
  4. Voeg de ui bij de kip en laat even sudderen. Voeg daarna de champignons toe en bak alles mooi even aan.
  5. Pers de knoflook uit boven de wok en roer alles goed door elkaar.
  6. Overgiet dit alles met de witte wijn en laat dit zachtjes inkoken tot het vocht op de helft is uitgekookt.
  7. Bak ondertussen de spekreepjes apart in een pan zonder vetstof tot ze krokant zijn en laat even uitlekken.
  8. Voeg deze toe bij de kip en giet de room erbij. Laat alles mooi inkoken tot de gewenste dikte. Kruid af met peper en zout.
  9. Verdeel de pasta over de borden en overgiet de pasta met de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *