Pasta met kip en fijn gesneden groentjes

Recept details

Bereidingstijd20 minuten Porties4 personen
Calorieën578,6 kcalVetten20,21 gram
Koolhydraten47,05 gramEiwitten42,98 gram

Ingredienten

  • – 400 gram speltpasta
  • – 400 gram kipfilet
  • – 2 wortelen
  • – 1 stuk prei
  • – 1 rode ui
  • – 1 eetlepel olijfolie

Voor de saus:

  • – 30 gram “light” boter
  • – 30 gram vloeiende bloem
  • – 200 ml light room
  • – 200 ml water
  • – 150 gram gemalen light kaas

Werkwijze

  1. Kook de tagliatelle gaar zoals beschreven op de verpakking.
  2. Maak de kipfilet schoon en snij in reepjes.
  3. Snij de ui in ringen en de wortel en prei in dunne reepjes.
  4. Doe de olijfolie in de wok en roer hierin de groenten beetgaar.
  5. Voeg daarna de kippereepjes erbij en bak ze gaar.
  6. Breng op smaak met peper, zout en eventueel kipkruiden.
  7. Smelt de “light” boter in een pan en voeg dan de bloem bij.
  8. Voeg de room en het water toe en maak er een gladde saus van.
  9. Voeg de gemalen kaas toe en laat nog wat pruttelen zodat de kaas mooi kan smelten.
  10. Kruid af met peper en zout.
  11. Verdeel de pasta over 4 borden en verdeel de groenten met de kip.
  12. Werk af met de kaassaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *