Pasta met zalm in boursinsaus

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën644,6 kcalVetten27,46 gram
Koolhydraten42,81 gramEiwitten8,02 gram

Ingredienten

  • – 200 gram speltpasta
  • – 400 gram zalm
  • – 4 plakjes gerookte zalm
  • – 2 uien
  • – 150 gram peultjes
  • – 100 gram doperwten
  • – 150 gram boursin light
  • – 200 ml droge witte wijn
  • – 2 eetlepels peterselie
  • – 3 eetlepels olijfolie

Werkwijze

  1. Kook de pasta gaar zoals beschreven op de verpakking.
  2. Pel de ui en snij die in snippers.
  3. Laat de doperwten 2 minuten koken in water en spoel ze af onder koud water.
  4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof hierin de ui.
  5. Voeg de gehakte peterselie toe en blus daarna met 2 dl water en de witte wijn.
  6. Laat dit even koken en voeg dan de kruidenkaas toe.
  7. Roer alles goed tot de kaas helemaal is gesmolten.
  8. Kruid af met peper en zout en hou dit warm op een laag vuurtje.
  9. Verwarm in een andere pan de andere eetlepel olijfolie en bak hierin de peultjes .
  10. Voeg de uitgelekte erwten toe en bak deze nog eens 2 minuten mee.
  11. Voeg deze groentjes en de pasta toe bij de kaassaus en meng alles heel erg goed.
  12. Snij de zalm in stukken en bak deze even aan in een eetlepel olijfolie tot ze gaar zijn.
  13. Verdeel de pasta met de groenten over 4 borden en leg hierop de zalmblokjes.
  14. Snij de gerookte zalm in reepjes en verdeel ze over de borden. Dien direct op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *