Pastaquiche met gehaktballetjes

Recept details

Bereidingstijd65 minuten Porties4 personen
Calorieën688,7 kcalVetten39,63 gram
Koolhydraten55,43 gramEiwitten25,85 gram

Ingredienten

Voor het deeg:

  • 250 gram bloem voor wit brood te bakken (type 550)
  • 100 gram koude boter
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel azijn
  • 120 ml water

Voor de quiche:

  • 125 gram speltpasta
  • 200 gram gehakt
  • 1 tomaten
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 lente-uitjes
  • 50 gram raclettekaas
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 85 ml light room
  • 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

Voor het deeg:

  1. Meng het meel samen met de boter die in stukjes gesneden is, het water, het zout en de azijn tot een glad mengsel.
  2. Kneed het deeg mooi glad.
  3. Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een mooie lap.
  4. Beboter en bebloem een taartvorm en leg hierop het deeg.
  5. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet het deeg een half uur in de koelkast.

Voor de vulling:

  1. Kook de pasta gaar zoals beschreven op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Kruid eventueel het gehakt en maak er mooie kleine balletjes van.
  3. Verwarm de olijfolie en bak hierin de balletjes mooi bruin. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
  4. Snij de tomaten, verwijder de pitjes en snij ze in stukjes.
  5. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  6. Maak de kaas grof of snij ze in kleine blokjes.
  7. Meng nu de pasta samen met de tomaten, lente-uitjes, de helft van de kaas en de gehaktballetjes.
  8. Verdeel het pastamengsel op het deeg in de taartvorm.
  9. Meng de eieren samen met de melk en de room en kruid met peper en zout.
  10. Giet het eimengsel op de pasta en verdeel de rest van de kaas over de quiche.
  11. Bedek de quiche met bakpapier en plaats gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  12. Wanneer de quiche na 25 minuten niet echt bruin is aan de bovenkant, verwijder je het bakpapier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *