Pastasalade met broccoli en paprika

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën287,3 kcalVetten10,63 gram
Koolhydraten35,58 gramEiwitten10,37 gram

Ingredienten

  • – 200 gram fusilli
  • – 1 gele paprika
  • – 1 rode paprika
  • – 250 gram broccoli
  • – 150 gram zachte geitenkaas
  • -150 gram ham

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels light room
  • 2 eetlepels halfvolle melk

Werkwijze

  1. Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
  2. Snij de paprika’s in grote stukken. Verwijder de zaadlijsten en leg ze onder een warme grill met de buitenkant naar boven.
  3. Neem ze vanaf dat ze wat zwart zijn en blazen vertonen uit de oven.
  4. Laat was afkoelen en verwijder dan het losgekomen vel en snij ze in reepjes.
  5. Was de broccoli en snij het in kleine blokjes en kook ze even. Laat ook afkoelen.
  6. Meng de magere mayonaise samen met de light room en de melk tot een gladde dressing. Eventueel afkruiden met peper, zout en andere kruiden naar keuze.
  7. Snij de ham in kleine blokjes.
  8. Meng de pasta samen met de paprikareepjes, ham, geitenkaas en broccoli.
  9. Afkruiden met peper en zout en laat alles goed afkoelen.
  10. Verdeel alles over 4 borden en serveer de dressing apart bij het gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *