Pastataart met 2 soorten sauzen

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties6 personen
Calorieën276,2 kcalVetten9,81 gram
Koolhydraten36,35 gramEiwitten11,68 gram

Ingredienten

  • – 1 eetlepel vetstof
  • – 25 gram boter
  • – 1 ui
  • – 400 gram gezeefde tomaten (blik)
  • – 1 eetlepel tomatenpuree
  • – 1 theelepel gedroogde pastakruiden
  • – 1 theelepel suiker
  • – 25 gram bloem
  • – 600 ml halfvolle melk
  • – 200 gram speltpasta
  • – 4 eetlepels paneermeel
  • – 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • – 1 ei

Werkwijze

  1. Kook de pasta beetgaar zoals beschreven op de verpakking. Laat uitlekken.
  2. Verhit de eetlepel vetstof in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui.
  3. Roer er de tomaten door samen met 1 gevuld blik water, de tomatenpuree, kruiden en suiker.
  4. Kruid af met peper en zout en laat 15 minuten zachtjes koken.
  5. Meng de pasta met de tomatensaus en stort in een ovenschaal.
  6. Maak een mooie gebonden witte saus van de 25 gram boter, bloem en melk. Kruid af met peper en zout.
  7. Meng door de witte saus het ei en giet het over het pastamengsel.
  8. Strooi de Parmezaanse kaas en de paneermeel over de ovenschaal en plaats gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *