Pastataart

Recept details

Bereidingstijd90 minuten Porties8 personen
Calorieën357,8 kcalVetten23,46 gram
Koolhydraten12,54 gramEiwitten23,80 gram

Ingredienten

  • – 250 gram speltpasta
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 1 ui
  • – 125 gram gedroogde ham
  • – 125 gram natuurham
  • – 4 eieren
  • – 250 ml magere melk
  • – 250 ml light kookroom
  • – 2 eetlepels gehakte bieslook
  • – 125 gram cheddar
  • – 125 gram mozzarella
  • – 100 gram gemalen light kaas

Werkwijze

  1. Kook de pasta in een grote pan met kokend water beetgaar. Laat even uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui.
  3. Snij de natuurham en gedroogde ham in kleine stukjes en voeg deze bij de ui. Roer alles goed, zet de pan van het vuur en laat even afkoelen.
  4. Meng in een kom de eieren, melk, room en bieslook.
  5. Snij de cheddar en mozzarella in kleine stukjes en voeg deze bij het mengsel.
  6. Roer daarna het vlees bij melk en kaas.
  7. Schep de pasta door de saus en stort het in een ovenschotel.
  8. Bestrooi met de gemalen kaas en plaats gedurende 45 – 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot de taart stevig en de saus helemaal vast is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *