Peren schuimtaart

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties8 personen
Calorieën230,8 kcalVetten2,53 gram
Koolhydraten22,29 gramEiwitten10,41 gram

Ingredienten

  • – 1 bladerdeeg of taartdeeg
  • – 2 beschuiten

Vulling:

  • – 1 kg stoofperen
  • – sap van 1 citroen
  • – 1 theelepel kaneelpoeder
  • – 3 eetlepels zoetstof

Schuim:

  • 4 eiwitten
  • 5 eetlepels witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels zoetstof

Werkwijze

  1. Schil de peren, snij er in vieren en verwijder het klokhuis.
  2. Leg de peren in een pan en bedek ze met water.
  3. Voeg het citroensap, de kaneel en de zoetstof toe en breng het aan de kook.
  4. Laat de peren ongeveer 30 minuten koken zodat ze gaar worden. Giet af en laat goed uitlekken.
  5. Neem een taartschotel, boter en bebloem hem en leg het bladerdeeg erin.
  6. Druk overal mooi aan en verwijder het overtollige deeg.
  7. Prik gaatjes in de onderkant en leg een bakpapier op het deeg.
  8. Leg hierin droge erwten of rijst en zet het bladerdeeg in de oven van 200°C gedurende 20 minuten.
  9. Neem een grote schaal en klop hierin de eiwitten stijf met 3 eetlepels basterdsuiker. Zorg ervoor dat het mooi stijf wordt.
  10. Voeg dan de zoetstof toe en klop nog alles eens mooi door elkaar.
  11. Haal het bladerdeeg uit de oven en verwijder de rijst of erwten met het bakpapier en verkruimel de beschuiten over de bodem.
  12. Leg hierop de peren met daarop de schuimlaag.
  13. Werk af met de rest van de basterdsuiker.
  14. Bak de taart gedurende 25 minuten in een oven van 130°C.
  15. Laat daarna goed afkoelen en snij de taart in punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *