Pitabroodje met kip en rode ui

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën288,2 kcalVetten5,66 gram
Koolhydraten30,62 gramEiwitten29,39 gram

Ingredienten

  • – 4 pitabroodjes
  • – 400 gram kipfilet
  • – 100 gram veldsla
  • – 1 grote rode ui
  • – kipkruiden
  • – 50 ml magere yoghurt
  • – 50 ml magere mayonaise
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Snij de kipfilet in kleine stukjes en meng de kipkruiden er doorheen.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de kip mooi goudbruin.
  3. Snij de rode ui in ringen en voeg het bij de kip. Roer alles goed door elkaar om aanbakken te voorkomen.
  4. Meng de magere yoghurt met de magere mayonaise en pers de look erbij.
  5. Meng alles goed door elkaar en kruid eventueel af met peper en zout.
  6. Was de veldsla.
  7. Rooster ondertussen de pitabroodjes, snij ze open en leg wat veldsla in het broodje.
  8. Leg hierop wat kip en rode uien en werk af met een eetlepel knoflooksaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *