Pitabroodje met kip en yoghurtsausje

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties4 personen
Calorieën318,4 kcalVetten10,95 gram
Koolhydraten32,79 gramEiwitten22,73 gram

Ingredienten

  • – 4 pitabroodjes
  • – 1 kleine ui
  • – 2 knoflookteentjes
  • – 3 eetlepels olijfolie
  • – 2 eetlepels citroensap
  • – 1 koffielepel honing
  • – 3 koffielepels chilipoeder
  • – 300 gram kipfilet
  • – 2 lente-uitjes
  • – 75 gram magere yoghurt
  • – 75 gram mayonaise

Werkwijze

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook uit.
  2. Roer 2 eetlepels olijfolie, het citroensap, de honing en de chilipoeder erdoor en meng alles goed. Kruid eventueel af met peper en zout.
  3. Snij de kipfilet in kleine stukjes en meng dit door de marinade. Laat dit zeker een half uur staan.
  4. Maak intussen de saus door de yoghurt door de mayonaise te roeren.
  5. Snij de lente-uitjes fijn en meng dit door de saus.
  6. Voeg de chilipoeder toe en kruid af met peper en zout.
  7. Verhit in een pan de rest van de olijfolie en bak hierin de kipfilet mooi bruin.
  8. Rooster ondertussen de pitabroodjes, snij ze open en schep de kipvulling erin.
  9. Lepel wat saus over de vulling en serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *