Pittige kipspiesjes

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën151,4 kcalVetten1,69 gram
Koolhydraten3,36 gramEiwitten30,72 gram

Ingredienten

  • - 500 gram kipfilet
  • - 250 gram yoghurt
  • - 1 theelepel chilipoeder
  • - 1 theelepel kurkuma
  • - 1 theelepel gemalen komijn
  • - 1 theelepel gemalen koriander
  • - 1 theelepel geraspte gember
  • - 1 teentje knoflook

Werkwijze

  1. Week ongeveer 10 satéstokjes in koud water.
  2. Snij het vlees in dunne reepjes en rijg deze als een harmonica op de prikkers.
  3. Meng de yoghurt, chilipoeder, kurkuma, komijn, koriander, gember en het uitgeperste knoflookteentje.
  4. Leg de spiesjes in een ondiepe schaal en giet het yoghurtmengsel over de kip.
  5. Dek af met plastiekfolie en zet ze gedurende enkele uren in de koelkast.
  6. Keer regelmatig om zodat ze langs alle kanten goed gemarineerd zijn.
  7. Haal de spiesjes uit de marinade.
  8. Grill ze op de barbecue of in de grillpan tot ze mooi gaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *